daggen
Active member
Jag heter Johan och bor i Luleå. Ni tycker att kaffescenen är liten där ni sörlänningar håller till...ni skulle bara ana hur det är här uppe
Jag har jobbat i en V&V butik från och till i snart fyra år. Nu pluggar jag dock Ekonomi på heltid så jag står bara i butik nån gång då och då. Har sedan starten på V&V varit intresserad av Espressomaskiner (pryl/tekniknörd som man är) och haft både Jura helautomatisk och Gaggia helautomatisk. I början av året bestämde jag mig för att testa en halvautomatisk maskin och det ganska självklara valet blev för mig en Classic. Tog samtidigt hem en MDF kvarn... Det gick ganska fort att få till Ok espressos men jag var ändå inte riktigt nöjd med kvarnen för den hade alltför stora steg i malningsgrad. En Mazzer fick införskaffas. Sen kom jag på att det här med mjölk till espresso är ju faktiskt rätt najs, hmm...mer ånga tack. Dessutom fick jag aldrig till några riktigt snygga strålar med Classicen (för svag pump för 18-20g kaffe och 25-30s shots??). Därför står nu en Giotto Premium i mitt kök tillsammans med Minin.
När jag inte nördar vid maskinen så nördar jag framför stereon (jag sa ju att jag är prylnörd) eller umgås med min kära sambo och vår Rottweiler Alma. Hoppas för övrigt att vi kan hålla igång med lite fler artiklar och recensioner på detta forum. Bidrar gärna så gott jag kan till att få fart på forumet!
Jag har jobbat i en V&V butik från och till i snart fyra år. Nu pluggar jag dock Ekonomi på heltid så jag står bara i butik nån gång då och då. Har sedan starten på V&V varit intresserad av Espressomaskiner (pryl/tekniknörd som man är) och haft både Jura helautomatisk och Gaggia helautomatisk. I början av året bestämde jag mig för att testa en halvautomatisk maskin och det ganska självklara valet blev för mig en Classic. Tog samtidigt hem en MDF kvarn... Det gick ganska fort att få till Ok espressos men jag var ändå inte riktigt nöjd med kvarnen för den hade alltför stora steg i malningsgrad. En Mazzer fick införskaffas. Sen kom jag på att det här med mjölk till espresso är ju faktiskt rätt najs, hmm...mer ånga tack. Dessutom fick jag aldrig till några riktigt snygga strålar med Classicen (för svag pump för 18-20g kaffe och 25-30s shots??). Därför står nu en Giotto Premium i mitt kök tillsammans med Minin.
När jag inte nördar vid maskinen så nördar jag framför stereon (jag sa ju att jag är prylnörd) eller umgås med min kära sambo och vår Rottweiler Alma. Hoppas för övrigt att vi kan hålla igång med lite fler artiklar och recensioner på detta forum. Bidrar gärna så gott jag kan till att få fart på forumet!