Chokladsås, vilken?

daggen

Active member
Är sugen på att testa lite etching med sås. Ohoy chokladsås lär inte funka med tanke på hur segrinnig den är...nån som har något annat förslag?
 

Lars

Well-known member
Sås kan du göra själv. 1 dl Cacao, 1 dl Vatten och 1 dl Socker. Koka upp under omrörning. Låt svalna till lagom temperatur.
 

Lars

Well-known member
PS. Man kan säkert laborera med proportionerna för att få en lagom konsistens. OBS! Den här chocklad såsen har jag bara använt till glass och jag tar inget ansvar för hur den funkar med kaffe ;-)
 

Molarin

Well-known member
Man kan ju modifiera Ohoy och spä den med valfri vätska. Whisky, mjölk, rom eller vatten borde fungera. Ska prova själv i kväll, tror jag.
 

Ante

Well-known member
Har inte hittat några syrups här i umeå alls och i väntan på att jag ska få tummen ur och beställa så kör jag med ohoy blandat med ytterst lite vatten.

Brukar ta en klick (sträng?) i ett av Arcafféglasen som alltid står på koppvärmaren på så vis blir det inte så seg och svårarbetad
 

Jonaz

Active member
daggen sa:
Är sugen på att testa lite etching med sås. Ohoy chokladsås lär inte funka med tanke på hur segrinnig den är...nån som har något annat förslag?

På jobbet spär vi den med mörk Rom... funkar perfa.
 

Cheffalo

Hedersmedlem
Murdoc, en syrup lär inte fungera till detta då den är för lösrinnig.
Kanske det gick att blanda ohoy med nån spännande syrup, typ Macadamia... Hm, måste provas 8)
 

Ante

Well-known member
Cheffalo sa:
Murdoc, en syrup lär inte fungera till detta då den är för lösrinnig.
Kanske det gick att blanda ohoy med nån spännande syrup, typ Macadamia... Hm, måste provas 8)

Ah jag hade en vag känsla av att jag var fel ute, då kan jag fortsätta att köra på ohoy med gott samvete.
 
Topp