Chai Latte from hell


marmander

Well-known member
Hamnade på Espresso House med en kompis häromdagen. Långt ifrån favoritstället, men smidigt med barnvagnar och annat jox som gäller nu.

Är normalt ganska stockkonservativ espressodrickare, men hade precis klämt en hemma innan, vi skulle sitta en stund och det var blåsigt och kallt ute. Det är kanske nu man ska ha en chai latte tänkte jag, men hej vad fel det var.

I min värld är en chai latte gjord på kryddat te med mjölk. Här var smaksättningen nån jävla syrup och jag serverades nån sliskig sörja som smakade kemilaboratorium. Fullständigt odrickbart.

Förvirrad stapplade jag ut. Det hör till ovanligheterna att jag beställer chai latte på fik, men så här jävlig har väl ändå inte världen gått och blivit...eller?

Hoppas det är ok med ett te-utvik här i kaffeland, för vi vill väl ändå slå ett allmänt slag för en god fikakultur, vänner...?
 

MrBean

Well-known member
I concure!

Ropen skall skalla, gott kaffe åt alla!
Bara att Cut n' paste till 1a Majtåget ;)
 

Jonny Friberg

Well-known member
Så är det tyvärr oftast på kafé. Även om man tycker att man är ett kaffeställe som man ha samma stolthet i teservering, kanske t.o.m. mer eftersom te är sorgligt eftersatt. Men jag är övertygad om att många ställen skulle servera en bättre caffè latte om espresson fanns som syrup! (Otäck tanke) ;) Själv dricker jag nästan alltid te när jag fikar på något av våra lokala etablissemang.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
13,980
Inlägg
150,340
Medlemmar
18,752
Senaste medlemmen
Granelli
Topp