Bygga egna kopparrör till espressomaskiner, var hitta material?


basiecally

Well-known member
Hej!

Som del i mitt solenoidprojekt kommer jag behöva bygga nya högtemperaturs och högtrycksvattenlinor till min Isomac Mondiale. Jag är bekant med hårdlödning och metallbearbetning men har lite svårt att hitta hårdvaran jag behöver. Kaffecompagniet säljer både kopparrör på lösmeter och nipplar men av någon anledning så säljer de inte överfallsmuttrar som passar nipplarna utan hänvisar mig till "närmsta järnaffär". Överfallsmuttrar av den här typen verkar inte vara standard för någon koppling, varken vatten eller gas, längre och jag lyckas inte hitta dem på någon av de större varuhusen (Jula, Biltema, K-Rauta, Bauhaus mfl.) Är det någon som vet var man kan hitta såna? Här är nippeln som den ska klämma fast: https://www.kaffecompagniet.se/nippel-till-kopparror-8-mm-103478

Sen undrar jag om någon här har erfarenhet av att göra egna kopparledningar till espressomaskiner och har något tips att dela med sig av?
 

Mayhem

Well-known member
Även om Kaffecompagniet inte har i lager så kan de eller vilken annan handlare som helst med konto hos Nuova Ricambi beställa hem åt dig.

 

Forumstatistik

Trådar
14,014
Inlägg
150,548
Medlemmar
18,791
Senaste medlemmen
Newman
Topp