Bra kaffe i Linköping?

t-son

Active member
Som deltidsboende i Linköping tar jag tacksamt emot förslag på kaffebarer i Lkpg.

T-son
 

Cheffalo

Hedersmedlem
Bara testat Coffee House by George och det var väl ingen uppenbarelse..
Har inte märkt att det finns nåt bättre än så i Linköping.
 

Esprhasse

Active member
Prova Chocolat på Storgatan 54

Fin latte med bönor som dessutom både ler och bemödar sig om att snitsa till lite latteart. Latten är gjord på Mauro de Luxe, vilket passar mig bra. Efter att ha läst om MdL här på RiktigtKaffe.se så har jag börjat köpa dem, och därmed ocskå fått en ny favorit. Har köpt mina bönor hos Kerstin på Tebladet, men såg att de även säljer 1 kg påsarna på Chocolat för 229kr.

Om du, som jag, även är svag för choklad, -praliner, -tårtor, -bitar, -kakor, -bönor och - dryck så kommer du att trivas en stund hos tjejerna på Chocolat.

8)
 

Esprhasse

Active member
Cioccolata i hörnan vid Mörners

serverade en utmärkt espresso häromdagen. Waynes coffee nere vid Akademibokhandeln har mustig latte och Santini vid torget brukar vara bra. Inne på Gränden har jag druckit god espresso - italienska stället mitt emot spelkiosken vid rulltrappan. Och sen har du ju Mezzo, Mokka, Steeve's m.fl.

Nog finns det "plejs" i Lkpg där man kan få en "disent" espresso. 8) :!:
 

supinum

Well-known member
Jag tycker inte det är sådär utanvidare lätt att hitta en vettig kaffe i Linköping. Chocolat har ju fått fin kritik men jag var inte så välidigt imponerad. nu är det taskigt att fälla slutgiltiga omdömmen efter bara ett besök så ta det med ett kilo vägsalt.

Inuti Gyllengallerian, på bottenplanet, finns en liten ful kaffebar där man kan om man har tur (om rätt person gör den) få en juste espresso på Segafredo-bönor. Det är dit jag i dagsläget skulle gå om jag behövde en sil men räkna inte med vinnst varje gång.
 

niad

Well-known member
Tog en solig promenad idag ner på stan till Waynes i LKPG. Beställde en dubbel och noterade att handtaget satt i men att gamla pucken var kvar. Helt ok med den ruljans de har. 15kr för en enkel och 20kr för en dubbel, också ok. Jag frågade inte om vilken böna de kör med men på en skylt stod det att de har en "egen blandning rostad till perfektion". Jag kunde inte se mjölkrör och annat då maskinen (Faema E91) stod vänd från kunden och var omöjlig att se in i då det är fullt med saker på disken och en rätt hög disk. Baristan hade ett lojt uttryck men jobbade på bra och uppmärksammade alla, lite attityd är inte fel.

Tyvärr var den dubbla jag tog inte i min smak. Den hade fin crema och luktade gott, lite koladoft. Smaken hade också kola och den var lite oljig/smörig men tyvärr också rejält besk vilket jag inte gillar alls. Efter två gulpar och med hälften kvar så fick det vara nog. Jag hade en besk och rivig smak i munnen, det fick bli ett stort glas vatten när jag kom tillbaka till jobbet. Smaken är dock som baken, Waynes verkar vara ett hyggligt ställe här i stan, byter de böna så kommer jag tillbaka.
 

Farmorskokkaffe

Active member
Slår ett slag för Bibblan!Har gjort lite olika beställningar o tycker att allt jag fått har varit välgjort,kaffet de anv tycker jag inte e nån smaksensation men funkar (i LKPG)!
Annars brukar jag i farten köpa kaffe på munk o muffins i Gränden,de anv pods o mjölkskummningsmaskin vilket fler ställen borde göra här!Priset e som det ska vara om man handlar kaffe utan "hantverk" tror det e ca 13kr för en dubbel.jag kan till o med tycka att som många ställen är här så e det e ett prisvärt o SÄKERT kort.Bönan bakom disken kompenserar latte arten!
 

osks

Well-known member
Jag är väl inte så kunnig riktigt-kaffe-drickare (än), men jag tycker Café Prego på campus i Linköping brukar göra bra latte och cappuccino. Om man inte är student ligger det förstås ganska avsides och har inte öppet på några bekväma tider (bara vardagar mellan 9-17, 9-16 på fredagar). Det vore kul om någon med mer erfarenhet skulle prova dem och jämföra med t.ex. Chocolat som har fått hyfsat betyg, eller bara jämfört med sin egen.

Jämfört med den cappuccino jag fick på Coffee House by George är de i alla fall betydligt bättre. Den jag fick på George hade väl okej smak, men skummet hade stora bubblor och såg riktigt tråkigt ut.

De ser ut att kunna sin sak på Prego, men jag är som sagt inte så kunnig själv. Den som vill kan dock enkelt titta hur de gör, för man ser precis hur de gör från där man betalar. Ny puck varje gång och mycket bra skum (min åsikt) och sist fick jag riktigt fin rosetta också.

En nackdel är dock att de inte har något porslin, utan man får alltid engångsmuggar.

Det är ganska dyrt, åtminstone för att vara ett studentställe. En stor latte kostar 24kr om jag inte missminner mig, och en liten 17kr tror jag. Det finns det tre storlekar (liten, medium och stor) och jag tror inte det är enkel/dubbel/trippel, utan någon har troligtvis för mycket mjölk i sig.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,491
Inlägg
154,228
Medlemmar
19,229
Senaste medlemmen
Krillo
Topp