Black Honey Coffee Roasters, Sickla


onyman

Well-known member
Stor, fin lokal, fina kvarnar och grafisk profil som skiljer sig från de flesta svenska specialkafferostare! Spännande!
 

Mber

Active member
Var där idag (tisdag) och fick ett mycket gott första intryck.

Riktigt god handbrygg och många kaffen att välja mellan på bryggmenyn. På espressomenyn fanns två olika bönor att välja mellan, men ska utökas till fyra (!) så småningom.

Trevligt bemötande också, särskilt från vem jag förmodar var rostmästaren, som svarade på frågor om kaffe och rostningsfilosofi med stor entusiasm; fick snabbt intrycket av att han genuint tycker det är riktigt kul att rosta kaffe. (Vilket kanske låter självklart att han skulle tycka, men det glädde mig för att det var så påtagligt.)

Vågade mig också på en espresso - trots att jag, även i skrivande stund, inte är så förtjust i hur espresso bryggs här i Sverige (oavsett rostgrad).
Det var en nötig, lite kakao-aktig böna från Guatemala, med rund syra som gav koppen karaktär utan att smaka surt - bra jobbat!

Förvisso uppfattade jag också en lågmäld, men bitter aspekt (i espresson) som jag personligen hade kunnat vara utan. Kan dock tänka mig att många skulle uppskatta denna och att ännu fler inte skulle ha något emot den.

Ser framemot att prova fler av deras kaffen och se om de håller lika god standard som de jag serverades idag.
 

Mayhem

Well-known member
Kul att de öppnat. Senaste jag passerade för ett par tre veckor sedan var det byggarbetsplats och såg ut att vara långt kvar. Får bli en promenad dit inom kort när förrådet hemma börjar sina…
 

Forumstatistik

Trådar
14,016
Inlägg
150,550
Medlemmar
18,793
Senaste medlemmen
assisttrading
Topp