Jonken
Well-known member
Hehe jag tyckte om det i alla fall
tänkte att det skulle passa på påskafton men det var det ingen annan som höll med om
men kunde nog ha räknat med samma reaktion till det där kaffet från Drop Coffee..
Efter att ha testat med tre olika sorter kan jag notera att råkaffet verkar få ganska liten betydelse i jämförelse med smaksättningen och det är väl det tråkiga med det hela. Å andra sidan påverkar mineralerna i bryggvattnet fortfarande stort. Det lutar också åt att ofiltrerade bryggmetoder är att föredra för att få mest ut av de här nästan marinerade bönorna, men det är generellt mindre risk att misslyckas på samma sätt som med vanligt kaffe (dvs. att få ur för mycket syra, beska eller adstringens)
Efter att ha testat med tre olika sorter kan jag notera att råkaffet verkar få ganska liten betydelse i jämförelse med smaksättningen och det är väl det tråkiga med det hela. Å andra sidan påverkar mineralerna i bryggvattnet fortfarande stort. Det lutar också åt att ofiltrerade bryggmetoder är att föredra för att få mest ut av de här nästan marinerade bönorna, men det är generellt mindre risk att misslyckas på samma sätt som med vanligt kaffe (dvs. att få ur för mycket syra, beska eller adstringens)
Det är sant - men det kan ju ta upp till tre timmar att koka bort absolut allt, vid mycket lägre temperatur visserligen. Hade varit kul att testa om man hade en ebulliometer (kanske med starksprits-marinad för att dra det till sin spets).Eftersom kokpunkten för alkohol ligger på 78 grader så är det knappast något kvar efter en runda i rosten.
Senast ändrad: