Bönor & Bagels Linnégatan 48

shogun

Well-known member
Lunchlatte

050706_gbg03_p7060144.jpg


Skumningen gick bra och det lilla överflöd av hårt skum som eventuellt hamnade på toppen av den krämiga mjölken tömdes över i en annan kanna och slängdes +

Fyllningen av okänd böna (Kahls?) i PF direkt från dosern gjordes helt korrekt....MEN....
Det överflödiga malda skrapades ned i dosern igen -

Ett tappert försök till latteart på toppen...tja....varken bu eller bä.

Smaken var ok men latten var lite för kall. I brist på annat så fungerar det.
Deras soppor såg i alla fall riktigt matiga ut.
 

Daffy Duck

Well-known member
Fyllningen av okänd böna (Kahls?) i PF direkt från dosern gjordes helt korrekt....MEN....
Det överflödiga malda skrapades ned i dosern igen -

Det här är ett fenomen jag har sett dyka upp på fler och fler ställen, även på de lite "bättre" caféerna som t.ex. Non Solo och Espresso 124, båda i Sthlm för att nämna några...
 

embr

Well-known member
Intressant namn på stället, men jag antar att inte krävs så jättemycket fantasi för att hitta på. Jag associerar lätt till kedjan Bagels & Beans i Nederländerna, men såg nu via Google att det finns ett ställe i USA också, kanske inte oväntat. Har det här stället med någon av dem att göra?

Det vore roligt överraskande om det var den svenska grenen av stället i Chicago, för det verkar ... inte så sannolikt. :)

Deras sajt är som att vara tillbaka på 90-talet igen, och de nämner inte ens "espresso", så förmodligen kör de bara med amerikanskt kaffe.
 

Matts

Active member
Bönor o bagels startades av Jonas Fernström 1994, nu är han på da Matteo. I början rostade dom själva i ugnen.
 

MrBean

Well-known member
Tog en islatte här om kvällen, ingen finess alls, men det funkade, bra smak, men löjligt att behöva betala 31 kronor.
 

Forumstatistik

Trådar
14,632
Inlägg
155,467
Medlemmar
19,331
Senaste medlemmen
ca.nord
Topp