• Uppdatering av forumet - pågående arbete!

    31 augusti 2021 flyttade forumet till ett nytt och modernare system (Xenforo). Det kan därför finnas en del buggar eller problem med siten.

    Ni som använde å, ä eller ö i era lösenord kan behöva återställa lösenordet. Har ni fortsatta problem att logga in, kontakta oss på info@riktigtkaffe.se eller via chatten nere till höger.

Bästa helautomatiska maskinen

Hej, sambon gnäller på att hon inte kan göra kaffe i Gaggian så hon vill ha en helautomatisk maskin. Vi hade nyss Delonghi Magnifica som jag skrev om gjorde mediokert kaffe. Jag förstår att kvarn och semi-automatisk eller manuell maskin är det som gäller men om vi tänker att jag kommer köra den lösningen och hon vill ha en helautomatisk som är BRA ändå. Vilken prisklass behöver man lägga sig på då? Räcker Jura E8?
 

Jonken

Well-known member
Hehe ja det är inte lätt :rolleyes: jag var lite förvånad över att du gick från den ena extremen till den andra. Ska du behålla Gaggian? Annars kan en Sage Oracle antagligen göra er båda nöjda.
 
Jag vill behålla Gaggian + kvarnen men det är fortfarande lite oklart vilken lösning som är optimal för oss, hon är mer känslig för kaffespill och sånt samt allergisk mot "krångliga metoder" medans jag inte har problem med det. :/
 

svartvest

Well-known member
Automat enkelt, men inte det godaste... en en press eller en aeropress...men skall det bara vara ett tryck, maskin. Ett alternativ är att du brygger ondemand...när hon frågar...även det är ett tryck..
 
Tack tack, tror vi löst det hela. Hon får köpa nån billig Nespresso till sig och jag kör vidare på Gaggia + Eureka för mig. Så när jag är hemma och fått till tekniken kan jag göra nått i min maskin och är jag inte hemma kan hon göra Nespresso. Alla glada till slut.
 
Topp