Bästa Espresso-maskinen för bryggkaffe?

peter.ohlsson

New member
Vi har för tillfället en MoccaMaster för bryggkaffe och älskar kaffet den producerar - men vi slänger bort så mycket kaffe när timern stänger av bryggaren och en halv kanna går förlorad.

Så, tanken är att köpa en Espresso-maskin som också kan leverera lika bra "svenskt" bryggkaffe som en MoccaMaster.

Vad ska man kolla på för maskiner tycker ni experter?
 

dbones

Member
Rent spontant känns det som ni är ute efter en helautomatisk maskin. Sedan göra antingen Americano's eller extra långa Lungo's
 

Jonken

Well-known member
Beroende på modell kan det vara svårt att brygga en halv kanna och få det att smaka lika bra.

Om ni gillar kaffet som fått stå på värmeplatta i 40min kanske valfri automat ändå är bra alternativ :rolleyes:
 

basiecally

Well-known member
Låter som sagt som att du frågar efter en superautomat. Av tidigare erfarenheter av de här frågorna tror jag det är fel forum.

Om du däremot är intresserad av att göra nåt som liknar bryggkaffe på en riktig espressomaskin finns en teknik som kallas ”sprover”. Lance Hedrick på youtube har nån video på det. Det är värt att ha en maskin som kan leverera bra flöde för det. Annars är lungo eller americano ett bra sätt att komma närmare bryggkaffestyrka med ganska standardrecept på en espressomaskin.

Måste däremot säga att det är en rejäl omväg att gå via espresso för att få bryggkaffe… Pour over? Lättare att göra mindre bryggningar med bra resultat. Inte mycket mer jobb än att göra en espresso heller.
 

Forumstatistik

Trådar
14,708
Inlägg
155,948
Medlemmar
19,387
Senaste medlemmen
Masic01
Topp