Använder ni Barista mjölk hemma? Hur mycket per kopp?

oliverp

New member
Hejsan goddag jag är ny på här forumet. Kort kan man väl säga att jag lite kaffe intresserad men även intresserad av hälsa. Kan väl kortfattat beskriva det lite som jag undrar om ni här på forumet tycker att det är värt att köpa den lite dyrare barista mjölken för att ha i eller toppa kaffet med. Kan ju annars nämna att jag faktiskt inte äger en espresso maskin utan mest gör kok kaffe och använder en manuel elvisp för att skumma mjölk. Den andra frågan ju lite hur mycket man bör använda av den dyrare barista mjölken per kopp. Hm det brukar väl bli att jag själv använde ca 1-2 dl av den varje dag (man måste ju också försöka använda upp förpackningen innan den går ut). Tänker väl spontant att det är en rimlig mängd.
 

mullepol

Member
Vad jag har fått för mig så är det främst att det ska vara lättare att skumma baristamjölken än den vanliga. Jag tycker det går bra att skumma vanlig komjölk. Däremot så är det viktigare när det gäller de alternativa mjölkerna gjorda på havre, soja osv.

Om du använder elvisp så är du inte begränsad av att mjölken kokar, som när ånga används, så jag tror det blir ännu mindre skillnad i ditt fall.
 

Jonken

Well-known member
Det är mycket lättare att få ett stabilt skum med Arlas "Latte Art"-mjölk om det är den du menar. Speciellt om du bara har en liten visp.

Smaken skiljer en del mellan olika sorters komjölk också, det kan vara minst lika viktigt att fundera över.
 

björnt

Member
Testat att köra på den typen av mjölk, var något enklare att skumma men tycker vanlig mellanmjölk är godare så håller mig till den.
 

bauta

Well-known member
Vid mina amatörmässiga försök till skumning (öva med kallt vatten och en droppe diskmedel), tycker jag mig se att Latte Art mjölk inte är speciellt enklare att skumma. Jag är ute efter mikroskum (utseende som våt färg).
Kanske som Jonken säger, ett stabilare skum.
Havredryck är svårast att skumma.
Standardmjölk är något lättare med högre fetthalt. Även ålder på mjölken, äldre mjölk mycket lättare?

Ursäkta utvikningen från ursprungsfrågan...
 

Forumstatistik

Trådar
14,708
Inlägg
155,947
Medlemmar
19,387
Senaste medlemmen
Masic01
Topp