Ansluta Profitec PRO 700 till fast vattenanslutning.


bagarn

Member
Hej,

Jag införskaffade mig en profitec PRO 700 för ca ett år sedan. Har sedan dess använt vattentanken men har nu börjar snegla på att ansluta till fast vattenanslutning.

Vad är era erfarenheter till fast vattenanslutning? Är det värt den extra kostnaden samt tid för installation?
Vilka fördelar kan det vara förutom att det är väldigt bekvämt att slippa fylla på vattentanken?

Stort tack för svar
/Daniel
 

bauta

Well-known member
Kostnaden behöver ju inte vara så stor. Ofta har du ett T till diskmaskinen du kan nyttja tex. Visst, behöver du vattenfilter kostar det lite men vid mjukt vatten som i Stockholm behövs eg inte det. Då är det en slang som tillkommer, + ev hål i bänken den står på.
Fördelar förutom påfyllningen som är tillräckligt motiv enl mig, är möjligen att om du behöver vattenfilter el avkalka ofta, så kan filtret sitta på vägen.
 

Mayhem

Well-known member
Halva grejen är ju att ansluta avlopp också så man slipper den oftast patetiskt lilla spillbrickan…
 

Jonken

Well-known member
Tänk på att det är rekommenderat att installera en tryckregulator innan maskinen, trycket i kommunala ledningar är ofta högre än vad som är bra för t.ex. pumpen.
 

bauta

Well-known member
"trycket i kommunala ledningar är ofta högre än vad som är bra för t.ex. pumpen."

Förvisso är 5-6 bar högre än vad tillverkarna ofta skriver, men jag har aldrig haft en tryckreduceringsventil innan mina fastkopplade maskiner. Kanske oxo är lite avhängit om det är en vibrations- eller rotationspump.
 

Jonken

Well-known member
De flesta fastkopplade maskiner har rotationspump, just för att det krävs speciallösning för att vibrationspump alls ska gå att koppla. Visst kan det vara så att problemet är överdrivet, men en reduceringsventil är i alla fall billigare än ny pump. Saxat från manualen till Pro 700:

Make sure that the water connection line of the machine is connected to a potable water supply with an operating pressure ranging from 0.5 to 2 bar. In case of an operating pressure of more than 2 bars use a pressure regulator. Please note that often times the pressure of the water supply may vary. If the water supply pressure temporarily exceeds 2 bar, use a pressure regulator.
 
Jag dammar av denna tråd. Jag håller på och skissar på anslutningen av min Lelit Bianca. Först hade jag inte tänkt ha något filter, men sedan blev det så att jag ändå skaffade ett BWT Bestmax filter och tryckreducering. I den totala konkursen, kanske det inte spelar så stor roll.
När jag nu funderar på vilka fler delar, kopplingar och slangar som behöver passa ihop under diskbänken, så tänker jag att en säkerhetsventil kanske inte är helt tokig.
Vad är erfarenheten av detta?? Exempelvis har ju BWT en "mekanisk" säkerhetsventil som följer med i vissa kit. Som jag förstår det så blockerar den vattnet om det skulle börja "flöda" mer än man ställt in. Det finns säkert fler fabrikat, för disk och tvättmaskiner. Fungerar det bra? Det är ingen risk att den blockerar i onödan(false positive)?
 
Senast ändrad:

Forumstatistik

Trådar
14,153
Inlägg
151,692
Medlemmar
18,945
Senaste medlemmen
christianr
Topp