Hur står sig SSP brew för espresso?Fördelen med en separat handkvarn är ju att du kan ta med den eller använda parallellt med din Niche och spara en slant på köpet. För espresso blir det snabbt jobbigt att mala ljusrostade bönor, annars inget större problem.
Om du är ute efter maximalt med rena smaker skulle 58mm SSP brew i Niche kunna vara väldigt intressant.
Kanske rimligare med en handkvarn för brygg och ljus espresso isåfall…I alla fall 64mm-versionen är toppen för ljusrostad espresso och brygg. Kan tänka mig att 58mm-versionen kan fungera minst lika bra i en Niche med tanke på att den har så låg RPM.
Mellan-mörk espresso blir däremot läbbigt, som att tugga på bönor..
Det är en djungel som allt annat, får luska lite mer. Spontant känns 1Zpresso som det man ska gå för, över t ex Comandante…Jag har en 1Zpresso K-Max som gör bra ifrån sig för brygg. Det blir inte lika rena smaker som med SSP brew, men den är istället mer förlåtande.
Har inte testat tillräckligt mycket med espresso för att kunna uttala mig ordentligt - bara att det blir jobbigt om man vill brygga ljusrostad espresso ofta. Till synes inte riktigt lika jobbigt som med konkurrenten Comandante C40 men jag skulle inte vilja göra det varje dag..
1Zpresso säljer också Q2 "heptagonal" och X-Pro som lär vara snarlika, men billigare.
X pro var inte jättelätt att hitta. Verkar vara AliExpress som gällerOm jag hade köpt idag hade det antagligen blivit en X-Pro eftersom den är lite mindre. Sen är magneterna som t.ex. K-Max har smidiga, men på några månader nu har jag tappat behållaren två gånger för att jag trott att den satt fast men inte var i rätt läge. Mest slarv från min sida, men jag hade kunnat undvika hack i golvet och en trasig kopp![]()
Det är en X-pro påväg redan. Jag tror det blir bra!Jag har en Kinu med Black Fusion. Så länge det inte är så jobbigt att mala som med min Comandante är det helt ok. ;-)
@Victor327 jag kan rekommendera K-Max då den ger goda resultat både för espresso och pourover. Frågan är bara vilken smakprofil du föredrar?